2015-11-05

Gintarinė jūrmylė 2015

Vienas iš bėgimų, kuriame taip pat seniai jau bedalyvavau, bet šiemet pasitaikė proga vėl čia subėgti. Tiesa tas savaitgalis buvo išdkirtinis šia prasme: net 4 varžybos. Nors tradiciškai tai neparanki man trasa, bet vis tik nutariau čia sudalyvauti.
Registracija internetu ir iš karto atmetimo reakcija - pigiausias startinis mokestis 9 eurų, kai dar visai neseniai nemokamas bėgimas buvo. Na jei taip buvo siekiama sumažinti dalyvių skaičių, planas puikiai pavyko - nemaža dalis bėgikų dėl to pasirinko kitas varžybas ar tiesiog praleido šias.
Varžybų dieną oras dar gražus, bet jau šaltoka - ilgokai sprendžiau kaip apsirengti, bet kaip paskui paaiškėjo visai gerai pataikiau.
Apšilome, vėl praėjome registraciją - niekaip man nesuprantamą ritualą: tiesiog užsidėti varnelę kad esi prieš startą 20 minučių. Nukeliavome į starto vietą ir patrankos šūvis davė startą. Kadangi buvo stiprių varžovų ir trasos rekordui ruošėsi bėgti, grupė iš karto išsitempė. Gana greitai ir mes likome trise. Net nustebau, kad čioje trasoje taip gerai man bėgasi ir tokioje aukštoje vietoje bėgu. Prieš antrą ratą dar pagreitėjau ir vienas jau bėgau besistengdamas pasivyti pabėgusius anksčiau varžovus. Šie jau lyg ir artėjo, bet pritrūko laiko ar tiesiog jau per toli buvo pabėgę. Paskutinį km jau gan ramiai bėgau - dar paklausiau kelintas ir išgirdęs kad devintas visai nenudžiugau, mat apdovanojo šį kartą 8, o būti pirmam po apdovanotųjų visai nesmagus reikalas...
Po finišo tradiciškai čia gavau marškinėlius, persirengiau ir kiek pabėgiojau. Aišku norėjau nusiprausti, bet čia tai yra ,,misija neįmanoma". Per tiek metų tik kartą yra pavykę apsiprausti duše ir kartą kriauklėje, o šiemet jau prie durų sustabdė ir gana griežtai pasakė, kad dušo čia nėra ir niekas su jais dėl to nesusitarė. Kiek persirengiau ir nuėjau košės bei arbatos, kurios čia niekas nenormavo ir visiems užteko.
Apskritai varžybos ne kažką pasikeitė per tuos metus, kai nedalyvavau jose: trasa ta pati, tvarka ta pati, marškinėliai, košė, arbata ir pan. Tiesa šiemet be delfinariumo ir su padidėjusiais (ir ženkliai) starto mokesčiais. Dėl varžybų lygio irgi klausimas - trasos rekordas ir pan., bet dešimtukas ar dvidešimtukas jau žemesni rezultatai nei anksčiau. Savotiškai įdomios varžybos, nors labai vienodos metams bėgant - gerai, kad dar vienodos pakankamai aukštame lygyje.

Komentarų nėra: