2015-12-07

Kauno ruduo 2015

Priešingai nei prieš savaitę, šį savaitgalį varžybų pasirinkimas buvo gerokai kuklesnis: tik Kaunas arba Vilnius. Kaune jau buvau kažkada bėgęs, o Vilnius manęs visai netraukia dėl savo piaro akcijų ir santykinai didelių kaštų: šiuo atveju dalyvauti Kaune man buvo 3 kartus pigiau ir bent 3 valandomis mažiau laiko sugaišta. Tiesa sostinėje Lietuvos 10km čempionatas plentu, dėl to ir buvo vienintelė abejonė kur važiuoti. Vis tik pasirinkau Kauną šį kartą.
Užsiregistravau iš anksto, kol starto mokestis dar simbolinis buvo - 1 euras. Atvykau kiek anksčiau, žmonių ne per daugiausiai, gana greitai atsiėmiau numerį ir laukiau starto. Oras atrodė gana šiltas, tai kilo klausimas dėl aprangos ir šį kartą kiek surizikavau - vasariniai šortai ir ilgoki marškinėliai varžyboms.
Apskritai startasčia vienas ekstremaliausių Lietuvoje: kone viduryje miško ištiesia juostą ant žemės ir po signalo visi lekia tiesiai takelio link, pro kur ne kur augančius medžius. Ir pati trasa visiškas krosas - miško takeliai, lengvi trumpi pakilimai ir keletas posūkių. Šį kartą kiek lėčiau išbėgau ir po pirmų šimto metrų, kol pagaliau pasiekėm takelį, tikriausiai ir dešimtuke nebuvau, bet po truputį pradėjau ,,gaudyti" varžovus. Po gero kilometro jau priekyje tebuvo vienas varžovas - tiesa jau visai gerai nutolęs, o aš bėgau su vienu iš 5km lyderių . Taip pirmus 2 ratus po 2,5km ir prabėgom kartu pasitampydami, kol šis pagreitėjo prieš savo finišą. O man ne itin ir besinorėjo greitėti - vis tik tas eksperimentas su trumpaapranga šį kartą nepasiteisino ir kojoms jau buvo per šalta: darbingumo nebeliko, tiesiog ramiai parbėgau pakankamai nuobodžius dar 2 ratas - priekyje nutolęs varžovas, kurį tai prisitraukiu kiek, tai vėl kiek pabėga, o iš galo irgi arti nieko. Taip gana ramiai ir parbėgau 2-oje vietoje.
Dar kiek pabėgiojau po varžybų ir laukiau apdovanojimų. Visi norintys tuo metu galėjo pasivaišinti arbata ir sausainiais, atsispausdinti sertifikatus su savo laikais ir vietomis, bet pagalvojau kam man jis - bus kaip kitose varžybose kur ir sertifikatas ir diplomas tą patį dubliuoja. Gana greitai atėjo ir apdovanojimų laikas - labai kukliai šiemet: prizininkams medaliai, absoliučiam nugalėtojui dar kažkas smulkaus. Kažkiek ir pasigailėjau, kad sertifikato nepasiėmiau.
Apskritai varžybos ir pačios gana kuklios, nors gana šiltos. Tokios daugiau ne varžybos, o vos ne vietinių draugų susibūrimas, gera kontrolinė treniruotė kartu. Jei kažkada čia buvo ir taurės įskaitinis bėgimas, kur suvažiuodavo nemažai ir stiprių bėgikų, tai kuo toliau, tuo labiau šis bėgimas tampa vietinės reikšmės renginiu, kur net kauniečiai ne visi susirenka.

Komentarų nėra: