2015-12-07

Kelmė 2015

Vienas iš senesnių tradicinių bėgimų Lietuvoje, nors daugeliui bėgimas Kelmėje nėra žinomas. Dar prieš kokius 15 metų čia susirinkdavo kone Lietuvos tuometinis bėgimo elitas, bet palaipsniui bėgimas kiek apmirė ir galbūt po truputį vėl atgims. Tradiciškai jis visada vykdavo spalio pabaigoje, bet šiemet data dar nukelta pora savaičių ir iš šeštadienio perkelta į sekmadienį - iš esmės geras sprendimas vien eismo atžvilgiu: prieš lapkričio 1-ąją ir taip mašinų daugiau (tuo labiau kad ir šalia kapinių reikia prabėgti), o ir šiaip sekmadieniais mažiau mašinų.
Nuvykome kiek anksčiau, ramiai atsiėmėme numerius ir kiek pabėgiojome vietoje. Pasidarėme pramankštą ir sėdom į autobusus, kurie vežė į starto vietą. Dar kiek pabėgiojome ir stojom prie starto linijos. Oras tradiciškai rudeniškas, šį kartą šoninis, o pasisukus paskutinius km ir prieš vėją dar.
Iš karto po starto į priekį nubėgo du varžovai, bet jau pirmame km juos ,,pasigavau" ir po truputį pradėjau vesti. Neilgai trukus net pats nustebau, kad niekas ,,neužsikabino" - toliau jaubėgau vienas ir įveikinėjau trasos kalnus. Prie posūkio dar atsisukau pažiūrėti kiek toli varžovai ir per daug nebegreitėjau - ramiai finišavau prieš vėją ir į kalną. Trasa toliau labai dėkinga eismo atžvilgiu: šalia plento atitvertas dviračių takelis, o ir finišas šiemet ne gatvėje kaip anksčiau, o stovėjimo aikštelėje.
Po varžybų dar kiek pabėgiojau, persirengiau ir gana greitai sulaukiau apdovanojimų. Taurė, medalis, šakotis (tradiciškai čia nugalėtojams).
Apskritai varžybos tradicinės, nors šiek tiek naujienų irgi būta: atsirado ir nauja 3km distancija vaikams, ir saugesnė trasa bei ypač finišas, nauja varžybų data - neaišku kiek prie to prisidėjo ir nauja vietinė sportinė valdžia. Tiesiog tvarkingas, kuklus bėgimas, su išsaugotomis tradicijomis.

Komentarų nėra: