2015-12-27

Kauno kalėdinis bėgimas 2015

Dar vienas tradicinis, jau 12-asis bėgimas, po truputį vis dar besikeičiantis. Pvz. šiemet įvesti starto mokesčiai (3 eurai), naudojami čipai, pakeista starto vieta. Kaip visada tai ir paskutinis klubinės bėgimo taurės įskaitos etapas, todėl dalyvių šį kartą netrūko.
Kaip pastaraisiais metais jau įprasta registracija internetu - užsiregistravau kelios dienos prieš varžybas ir atvykęs į starto vietą be didesnių problemų sumokėjęs startinį mokestį atsiėmiau numerį ir čipą. Dar kol bėgo 2,3km kiek turėjau laiko pasivaikščioti po parkelį - oras rudeniškas, sniego nė kvapo, šlapia, šioks toks vėjas ir gana šilta. Bet per daug vėsiai nusprendžiau nesirengti - ne pačios svarbiausios varžybos, kad rizikuoti sušalti.
Kiek nustebino pakeista starto vieta, nukelta bent pora šimtų metrų nuo finišo vietos. Ir jei anksčiau startas ir finišas būdavo toje pačioje vietoje, tai šį kartą kažkiek turėjo sumažėjo distancija, nors nuostatuose kaip buvo, taip ir liko tie patys 11,6km.
Prieš startą didelių tikslų nekėliau sau, tuo labiau kad pagal startinį protokolą nemažai pajėgių varžovų buvo. Daugiau jau žiūrėjau į savo amžiaus grupę, kuri šį kartą jau buvo ne pagrindinė. Be to ir savijauta bei pasiruošimas ne itin kokie prieš varžybas, šiaip ar taip kone iki balandžio jokių varžybų per daug ir neplanuoju.
Taigi stojom į startą, gana siaurą, bet lyg ir didelės spūsties nebuvo, nors dalyvių tikriausiai rekordiškai daug. Iš po starto iš karto prisijungiau prie pirmųjų, nors aišku bėgantys 5,8km atitrūko. Palengva susižiūrėjom priekyje kas ką bėga ir pirmus km dar ir priekyje kiek pabėgau - ar tai man labai gerai ,,užsibėgo", ar tiesiog niekas nenorėjo per daug greitai bėgti. Bet po tų pirmų km jau atsidūriau už varžovų nugarų ir ,,užsikabinau". Taip pirmo rato pabaigoje ir 5,8km lyderius pasivijom. Po pirmo rato likom keturiese, bet vienas iš varžovų sunkiai įkilo į vienintelį kalnelį trasoje, o paskui dar kiek pasilaikęs paleido grupę. Taigi likom trise, bet varžovai dar pagreitėjo ir tada jau ir aš šiuos paleidau. Paskutinė tiesioji prieš vėją nebuvo labai maloni, bet gana ramiai atbėgau trečias, o savo amžiaus grupėje pirmas. Po finišo atidaviau čipą ir gavau kalendorių bei porą popierinių liniuočių.
Kiek pabėgiojau ir ėmiau laukti apdovanojimų. Dar kiek pasiėmiau organizatorių kūčiukų ir arbatos, nors ne kažkas jų bebuvo likę. Apdovanojo 2,3km. 5,8km, paskui pradėjo apdovanoti bendrą metų įskaitą asmeninėje įskaitoje pagal visas amžiaus grupes. Po varžybų gana šalta tokiu oru laukti, ypač kai ilgai laukti. Taigi paprašiau kolegų paimti apdovanojimus ir pats nusprendžiau neberizikuoti savo sveikata bei išvažiavau kiek anksčiau. O apdovanojimai tradiciniai čia: medaliai ir nugalėtojams dar taurės.
Apskritai varžybos visai smagios: linksma trasa miške asfaltuotais dviračių takais, tik kiek nuobodoka tiesioji palei Nemuną ir prieš vėją šiemet, tvarkinga registracija ir apskritai organizacija, dalyviams atminimo dovanėlės, arbata, kūčiukai. Įdomus sprendimas dėl starto vietos pakeitimo. Naujiena dėl čipų naudojimo, nors keista kai dar kelios dienos po varžybų rezultatai tikslinami - kartais net be čipų žmonės su tiek dalyvių dar tą patį vakarą viską sutvarko. Daug dalyvių, matyt ir šiaip gausėja ir dar taurės įskaita padarė savo, nors tiesa dėl tos įskaitos kai kurie sugalvojo ir su vaikais pasivaržyti - aišku apdovanojimų už tai negavo, be konkurencijos. Šventiškas bėgimo renginys, visai gražus ir tvarkingas.

Komentarų nėra: