2017-11-13

Bėgimas Mažeikiuose liepos 6-ąją

Kartais būna savaitgalių, kai ne vienas bėgimas organizuojamas Lietuvoje, bet kartais būna ir taip, kad ir tą pačią dieną jų pasitaiko ne vienas. Vienas iš tokių atvejų liepos 6-oji, karaliaus Mindaugo diena. Šiemet šią dieną vyko bent 6 bėgimai: tradicinis Vilniuje aplink Žaliuosius ežerus, taip pat Vilniuje nevaržybinis bėgimas su vėliavomis senamiestyje, taip pat bėgimai Kaišiadoryse, Radviliškyje, Raudondvaryje ir Mažeikiuose. Vos ne visur nrėjosi nuvažiuoti ir sudalyvauti, bet pasirinkau paskutinįjį daugiau dėl šeimyninių aplinkybių. Nors pats bėgimas nenusimatė pats rimčiausias, bet kaip treniruotė prieš laukiančias varžybas Naisiuose visai tiko.
Taigi nuvykau dar iš vakaro į Mažeikius, pabėgiojau po galimas trasos vietas ir ryte vietoj apšilimo nubėgau iki starto vietos prie savivaldybės. Užsiregistravau, dar kiek pabėgiojau ir greitai atėjo starto laikas. Oras visai vėsokas, kaip liepos mėnesiui, savijauta irgi šiaip sau, dalyvių taip pat ne per daugiausiai, nors kaip vietiniam bėgimui visai nieko. Po trumpų kalbų buvo duotas ir startas - net nustebau, kai pirmą km teko vos ne vytis varžovus, priešingai nei Elektrėnuose. Taip prabėgom geležinkelį, pasukom pro ledo areną ir po truputį ,,atsikabino" varžovai. Priekyje lydėjo dviratininkas, prie sankryžų laukė policija. Prabėgom pro vietinį prekybos centrą ir prasidėjo žvyrkelis. Jam pasibaigus šiek tiek trasos pievos takeliu ir pasiekėm Mažeikių bėgikams reikšmingiausią vietą, vadinamą ,,5 kalnais", nuo ko ir kilo bėgimo klubo pavadinimas. Ir jei anksčiau tai buvo ne pačia geriausia reputacija garsėjanti vieta, tai dabar gražiai sutvarkyta aplinka, lauko treniruokliai, aikštelės ir pan. šią vietą bent jau dieną padarė patrauklia vieta. Taigi 1,5 rato aplink šią vietovę takeliais ir pro taką link stadiono kirtęs pagrindinį plentą, pro kapines pasiekiau ir finišo vietą, Pavenčius, 1-as, artimiausią varžovą (ir ne iš tų, kurie pradžioje man tempą diktavo) berods pora minučių aplenkęs. O ten labai jau ,,atsipūtę" teisėjai laukė - iš pradžių 5,5km be 30min net nelaukė atbėgančiųjų.
Dar kiek pabėgiojau, teko ir interviu duoti vietiniam laikraščiui - niekada nemėgau to daryti, vien dėl to, kad retai kada parašo tai, ką norėjai pasakyti, žymiai dažniau kas jiems patinka, ypač jei tai ne sporto žmogus. Po to teko ilgokai laukti apdovanojimų - nors prizininkai jau greitai buvo žinomi, bet teisėja nusprendė susivesti visus rezultatus rankiniu būdu. Ir visai nesvarbu, kad lauke lietus ir gana vėsoka - gerai, kad dar vietiniai draugai treningą davė apsirengti. Bet pagaliau atėjo ir apdovanojimų laikas - medalis už Mažeikių krašto žaidynių prizines vietas.
Apskritai varžybos paprastai organizuotos - viskas rankiniu būdu, registracija, laikas, nors tai tokiam renginiui, kai tiek dalyvių, nėra blogai. Trasa gerai paruošta - ir policija saugojo, ir dviratininkas lydėjo, ir trasoje savanorių buvo. Tiesa vietoj išvakarėse skelbtų 6km, beliko apie 5,5km. Aišku finišo teisėjų darbas vertas kritikos, tikriausiai žmonės su sportu ne kažką gyvenime bendro turintys, jei toks jų mąstymas. Bet apskritai kaip ir tikėjausi varžybos ne pačios rimčiausios, bet išbandymui visai įdomios ir kontrolinis prieš Naisių bėgimą taip pat neblogas.

Komentarų nėra: