2017-11-13

Naisiai - Kryžių kalnas - Naisiai 2017

Jau tapo tradicija Naisių festivalio metu (antrąją dieną) organizuoti ir bėgimą, kuriame, jei tik galiu ir sudalyvauju. Pastaraisiais metais taip jau išeina, kad čia būna ilgiausios mano varžybos - kiek daugiau nei 17km. Tradicija ir tai, kad apie pačias varžybas paskelbiama gana vėlai, kas teigiamai neatsiliepia dalyvių kiekybei. Šiemetinė naujovė - papildomai apdovanojamas pirmas dešimtukas.
Atvykau į startą kiek anksčiau - atsiėmiau numerį, kiek apšilau ir stojom į startą Baltų arenoje. Oras neatrodė labai karštas, o ir vėjas visai ne silpnas. Kaip ir tikėjausi iš po starto vienas iš varžovų nubėgo į priekį, o aš su kitu kiek apsilikom, bet po kokių 3-4km pasigavom jį ir tuo pačiu kartu atitrūkom. Per daug iniciatyvos nerodžiau - vėjas priešinis, o ir mano pasiruošimas man pačiam ne visai aiškus. Bet po truputį pradėjau didinti apsukas. Pribėgom Kryžių kalną, apsukom aplink kryžių aikštėje ir pasileidom atgal. Taip atrodė lyg ir lengviau turėtų būti, bet čia įsijungė kitas faktorius: diena įkaito ir pavėjui dar karščiau viskas pasidarė. Gerai, kad dar pora vandens punktų trasoje buvo. Vienu metu likus kokiems 3km pavyko atitrūkti nuo varžovo ir iki finišo jau atbėgau vienas, nors lengva nebuvo - ypač paskutinė atkarpa prieš miestelį, kai vėjas grynai į nugarą ir užkepino dar saulė. Atbėgau pirmas, po finišo dar gavau magnetuką su varžybų simbolika ir galėjo atsigaivinti vandeniu.
Dar kiek pabėgiojau, nors ne ką tepavyko - bėgau trasa atgal ir žiūriu, kad miestelyje jau parvėda vienas dalyvis kitą. Ne iš gero gyvenimo parveda - jau visai nebesiorientuoja aplinkoje žmogus, bet vis ,,viskas gerai, reikia finišuoti", nors jei ne prilaikymas, jau ir nuvirstų atgal. Dar kiek padėjau, bet žiūrim, kad iki finišo sunkiai bus, tai pasodinom pavėsyje, nubėgau prie teisėjų ir šie operatyviai iškvietė greitąją pagalbą. Jau pernai teko patirti, kad mandagumo budintys medikai ne per daug turi, bet lyg ir atliko savo darbą - bent jau arenoje po gero laiko tarpo pasirodė šis dalyvis ir kirto finišo liniją.
Dar teko kiek palaukti apdovanojimų, bet pagaliau ir jie atėjo. Apdovanojo kiekvieną amžiaus grupę - molinės vazos - taurės nugalėtojams, medaliai visiems prizininkams. Taip pat pirmam dešimtukui dar po vieną molinę vazą - taurę, o absoliučiai pirmam priešingai nei anksčiau triušiukas ar ožys, o 100e čekis sporto prekių parduotuvėje.
Apskritai varžybos jau tradicinės, kažko naujo neatsiranda, bet pakankamai gerai organizuotos, o dar įvertinus, kad be registracijos startinių mokesčių (kas darosi reta šiais laikais), visai neblogas neblogas variantas. Jei gerai supratau, tai varžybų trasos kelias, kuridabar yra vieškelis, yra patekusi į asfaltuojamų kelių sąrašą, todėl galbūt greitai trasa bus visa plentinė, gal tai padės kiek daugiau dalyvių pritraukti.

Komentarų nėra: