2019-04-14

Pasvalio miesto gimtadienio šventinis bėgimas 2018

Vis dažniau per miesto šventes organizuojami ir šventiniai bėgimai, ypač jei tame krašte yra bėgimo entuziastų. O Pasvalys turi ir bėgimo klubą ir renginių jau ne vieną yra organizavęs, bet ne miesto šventės metu. Taigi visai įdomu ir gana netoli nuvažiuoti.
Nuvykome kiek anksčiau, ir kiek toliau pasistatėme automobilį, nes centras jau buvo užtvertas. Kiek ilgiau užtruko kol radom starto ir registracijos vietą - visas centras didelė mugė. Bet paskui sutikę kolegas bėgimus išsiaiškinom, kad kiek nuo centro reikia paeiti ir greitai radom kur. Užsiregistravom, pasiėmėm numerius ir laukėm starto. Savijauta ne pati geriausia, ryte dar iš viso galvojau ar bėgsiu šiandien - vėl nugara buvo pradėjusi atsakyti, bet po truputį išsivaikščiojau ir pradėjau apšilinėti.
Dalyvių ne per daugiausia, dar kiek instrukcijų prieš startą ir pajudėjom į trasą. Net nustebau, kai iš karto vienas varžovas ,,šovė" į priekį - dar pagalvojau, ar čia man taip nesibėga ar priešininkas toks stiprus, o gal tik optimistas? O trasa savotiškai įdomi - paupiu nuo miesto centro iki senojo parko, kur laukė pirmas kalnelis, kiek atgal ta pačia trasa ir posūkis į dešinę, kur laukė antras, rimčiausia trasos kalnas, kiek dviračių tako ir atkarpa parkelio takais, po kurios dar šiek tiek akmenų kelio ir vienas ratas iš trijų baigtas. Jau pradedant antrąjį ratą varžovas ėmė artėti, o per kalnus ir ,,pasigavau" ir tuo pačiu pabėgau. Trečias ratas jau buvo bėgimas vienam, aišku per daug nestabdant ir kontroliuojant situaciją. Taip ir atbėgau pakankamai ramiai pirmas. Dar kiek pabėgiojau, persirengiau ir iki apdovanojimų dar spėjau nukeliauti pasiimti bėgimo dalyvių košės ir arbatos. Tiesa rasti kur jos yra nebuvo taip paprasta - reikėjo keliauti į centrą ir tarp mugės dalyvių gana nuošaliai įsispraudę buvo ir reikalingieji. Skonio reikalas aišku, bet košė, o ypač jos padažas, daugeliui buvo tiesiog nepriimtino skonio, dėl ko nemaža dalis jos keliavo ne į skrandžius, o šiukšlių dėžes...
Belaukiant apdovanojimų pasigirdo kalbų, kad nebeapdovanos bendros įskaitos nugalėtojų, nors tai ir rašė nuostatuose. Sulaukėm apdovanojimų ir tai pasitvirtino - tiesiog apdovanojo kiekvieną amžiaus grupę ir tiek. O patys apdovanojimai kukloki - diplomai, medaliai ir 10 eurų vertės pramogų kuponai pramogų parke netoli Pasvalio.
Apskritai bėgimas suteikė dviprasmiškų minčių: pati organizacija gera, trasa įdomi ir gerai sužymėta, daug savanorių kampuose ir jei atsiliepimą reiktų rašyti iki finišo būtų tik pliusai. Bet paskui atsirado ir minusai: vėluojantys ir ne pagal nuostatus apdovanojimai, keisto skonio košė (nors aišku norėta gero - nedaugelis to iš viso bedaro). Bet apskritai kaip už 4 eurų startinį mokestį varžybos visai geros, bent jau trasa nenuobodi.

Komentarų nėra: