2020-10-14

Naktinė bėgimo šventė ,,Kaišiadorys - 2019"

Gražia tradicija tapo valstybines šventes pažymėti bėgimo renginiais. Liepos 6-oji turbūt viena tokių, per kurias pasiūla tikrai didelė kur važiuoti - mažiausiai 4 kvietė Lietuvos mastu, o dar nemažai ir regioninių. Šį kartą pasirinkau Kaišiadoris - nors distancija ir trumpesnė, nei įpratęs pastaruoju metu bėgioti per varžybas, bet savotiškai tai ir įdomu, o ir pati gyvenvietė dar bėgimo tradicijomis ne itin garsi, kas dar įdomiau. Nemažai daliai patiko ir tai, kad ,,naktinis" (nors realiai kaip ir dauguma tokių renginių daugiau ,,vakarinis", nes startas kiek po 21val. numatytas) bėgimas ir galima sudalyvauti po vieno iš daugelio kitų dieninių bėgim. O dar kai vienos iš bėgimo taurių įskaitinis etapas, tai ir dalyvių ne taip menkai susirinko.
Atvažiavau kiek anksčiau, bet numerį jau buvo paėmę komandos nariai, tai nebereikėjo rūpintis dėl to. Pradėjau apšilinėti, nors daug ir nereikėjo - vasariškas šiltas oras, o vakare bėgti dar labiau tinkamas. Apšilimo metu dar panagrinėjau trasą kiek - ne itin daug posūkių, nekalnuota trasa, todėl gana greita.
Liepos 6-ąją giedamas himnas 21 valandą, renginio metu ainkštėje prie bažnyčios, kur ir nusimatė startas, ant scenos irgi vyko koncertinė programa. Atėjus laikui vaikų choras buvo paliktas giedoti himną, bet užleistas tikrai ne vaikiškas himno įrašas - keistoka mintis, savotiška fonogramos parodija.
Kone iš karto po himno giedojimo visus pakvietė stoti į starto vietą ir gana greitai buvo duotas startas. Ne pats patogiausias startas - už kokių 20-30 metrų laukė 90 laipsnių posūkis į kairę - bet pavyko neblogai startuoti. Dar kiek pabėgus ir antrasis stataus kampo posūkis, šį kartą į dešinę, kur jau ir prasidėjo bėgimas. Iš pradžių ne itin kas norėjo ,,vesti", tai teko ir pačiam kiek išeiti į priekį. Dar prabėgom žiedą pagal visas eismo taisykles, nors bėgant visai nepatogus pasisukimas. Gana greitai pribėgom ir parko kraštą, kur pasukom siauru ir jau taisymo prašančiu dviračių takeliu. Vis sunkiau darėsi laikytis grupėje ir pasisukus link vasaros estrados keletas varžovų atitrūko. Visą likusį laiką iki finišo jau bėgau vienas, bandydamas nepaleisti ar gaudyti kažką iš priekyje esančių, bet taip ir parbėgau 5-oje vietoje ir gavau dalyvio medalį. Po varžybų dar kiek pabėgiojau ir iškeliavau namo.
Apskritai varžybos paliko gana gera įspūdį: trumpa ir greita trasa, neblogau sužymėta ir nemažai savanorių, šventinė nuotaika, tvarkinga organizacija. Aišku trūko iki skelbiamų 6km, jei dar takelis palei parką būtų platesnis ir geresnės kokybės, kuriame aukštesni bėgikai šakas galva skaičiavo, ar plentu leistų bėgti, trasai tik teigiami atsiliepimai būtų. Bet apskritai įdomus bėgimo renginys, kuriame norėtųsi vėl sudalyvauti.

Komentarų nėra: