2020-10-14

Ateik ir įveik 2019

Vienas iš ne visai tradicinių bėgimų Lietuvoje, apie kurį įvairių atsiliepimų girdėjau. Bet geriausiai žinoma pačiam pabandyti, taigi šiemet susiruošiau į Kauną. Registracija internetu ir neskubėjau registruotis, nes kone iki paskutinės dienos galėjo užsirašyti. Dar galvojau kur dalyvauti: 6km, 8km su kliūtimis ar 5km lygumose. Aišku atmečiau kliūtis - vis tik kiek radau info ten ne stadiono kliūtys 91,4cm aukščio, o nestandartinės laipynės ir pan. Lyguminis bėgimas man visai tiktų, bet pats renginys ne lygumomis garsėja, todėl norėjosi išbandyti garsesnius čia kalnus. Taigi nusprendžiau bėgti 6km ir registravausi. Tik sekėsi internetu ne kažin kaip - per kelias oficialias vietas skyrėsi informacija, iki kada galima registruotis ir pasirodo, kad jau pavėlavau. Na bet per daug neliūdėjau - skirtumas dėl to tik keletas eurų.
Nuvykau į starto vietą, sumokėjau startinį mokestį 5 eurus, apšilau ir atėjo starto laikas. Apšilimo metu dar bandžiau susigaudyti kokia trasa, bet pamatęs kokie kalnai laukia nebesiblaškiau po juos. Savijauta prasta - tarsi temperatūros turėčiau, iš vakaro visai nesibėgo, bet ryte lyg ir jau geriau. Startas KTU stadione - seniai, jei iš viso kada nors, bėgau žvyro (ar kaip tai pavadinti) stadione. Iš pat pradžių ėmiau ,,vesti", nors savijauta ne pati geriausia. Prabėgom stadione visą ratą ir išbėgom palei zoologijos sodą link Ąžuolyno parko. Bet priešingai nei aš tikėjausi nekirtome gatvės, o pasukome kita zoologijos sodo kraštine ir pasukom takeliu į pakalnę. Ten takeliais pribėgom tunelį po plentu - tiesa iki to spėjau ne ten pasukti, ir teko šokti nuo 2m aukščio žemyn, kad sugrįžčiau į trasą. Per tą laiką spėjo aplenkti vienas varžovas, prabėgom tunelį ir laukė pirmas rimtas kalnas. Sunkiai kilau, bet priešininkui dar sunkiau buvo, bet kaip keista šis mandagiai pasitraukė ir praleido į priekį. Po to sekė Ažuolyno takeliai, posūkiai ir nusileidimas netoli estrados, o paskui žinoma ir pakilimas ja. Kojos aišku kentėjo, bet paskui sekė gana ilga lygumų dalis ir beliko paskutinis trumpas, bet tikriausiai stačiausias kalnas. Dar kiek Ąžuolyno takelių, perbėgimas per gatvę ir finišas KTU stadione. Sunki trasa, laikas aišku ne pats geriausias (net palyginus su ankstesnių metų dalyviais), bet kaip su tokia prasta savijauta ir dar 1-a vieta tai visai gerai. Dalyvio medalis finiše ir kiek pabėgiojęs laukiau apdovanojimų. Šį kartą dar dalino ledus, bet kai lauke vėsoka ir savijauta ne itin, tai ne itin ir norėjosi jų. Pagaliau atėjo ir apdovanojimų metas - šį kartą nustebino teigiama prasme: džemperis, KTU gertuvė, firminiai maišeliai.
Apskritai varžybos netradicinės bent jau man - savotiškas mini trail'as. Daugeliui gana sunki trasa, nors tuo pačiu ir įdomi. Šiemet sausa, bet kai šlapia visai kitaip ir kalnai atrodytų, ir tunelis jei daugiau vandens būtų. Organizacija gana tvarkinga, informacijos nemažai galima rasti apie renginį, nors didelio dalyvių skaičiaus ir nesukvietė. Gal dėl savo netipinės trasos, gal dėl datos. Bet apskritai vertas dėmesio renginys, jei ieškoma naujų iššūkių, netradicių bėgimų.

Komentarų nėra: