2020-05-13

Anykščiai - Puntuko akmuo - Anykščiai 2019

Vienas iš seniausių tradicinių bėgimų Lietuvoje, kuriame, jei tik yra galimybės, stengiuosi sudalyvauti. Pirmiausiai man patinka trasa, o ir pats miestelis turistiškai visai įdomus.
Tradiciškai kaip ir daugelyje taurės etapų startinis mokestis 5 eurai ir procedūra ta pati - registracija internetu. Taigi dėl to problemų nekilo ir ramiai atvykęs į starto vietą pasiėmiau numerį ir pradėjau apšilinėti. Oras kaip dažnai čia būna geras - pirma pavasarinė šiluma ir kartais ir maža temperatūra atrodo tarsi didžiausi vasaros karščiai.
Pagaliau startas ir visi pajudėjom. Trasa oficialiai 11km, nors varžybų pranešėjas prieš pajudant sakė, kad apie 10,8km, o ir paskui sutikrinus su GPS duomenimis tiek ir buvo. Buvo galima rasti ir kilometrinių žymų, bet neaišku kiek jos tikslios: nors dauguma kilometrų panašiai ir stabiliu tempu man ėjosi, bet paskutinis prie Puntuko apsisukimo išėjo visai ,,ne į temą" - taip ir nesupratau ar jis tiek netikslus ar tiek mane ta atkarpa išmušė iš ritmo. Po starto dar buvo grupelė, bet gana greitai visi išsibarstė. Bėgau dešimtuke kaip dažnai man būna pastaruoju metu bėgdamas vienas. Trasa visai smagi, nors prie posūkio link Puntuko vos nesusidūriau su priešpriešiais atbėgančiu varžovu. Taip vienas bėgdamas antroje pusėje dar pora varžovų apsilenkiau ir galutinėje rikiuotėje likau 6-as. Vieta kaip ir ne itin, tuo labiau kad šiemet ir mano amžiaus grupė dar pagrindinė, bet pats bėgimas, savijauta kaip tokiam sezono laikui visai geri, o ir laikas geresnis nei pernai - pagal pernai ir prizininku dar galėjau būti. Bet metai metams nelygu, šiemet varžovai gerokai stipresni.
Po varžybų dar kiek pabėgiojau, nuėjau apsiprausti kriauklėje tualete ir dar spėjau užkąsti organizatorių sriubos.
Apskritai varžybos smagios - pirmiausiai dėl trasos žinoma. Ir organizacija šiemet negadino reikalo. O kai bėgimas toks senas ir jame dalyvauju ne pirmą kartą ir daug rašyti nebėra apie ką. Tiesiog gražus, tvarkingas bėgimas, su, bent jau man, įdomia trasa.

Komentarų nėra: