2020-05-13

Runway run 2019 Šiauliuose

Jau kelintus metus Šiauliuose vykstantis bėgimas ir kuris,mano nuomone, vis balansuoja tarp varžybų ir tiesiog renginio pavadinimo. TradiciškaiŠiauliuose labai daug reklamos, nors tradiciškai ir mažai konkretesnės informacijos. Taip ir neaišku ar bėgimas čia yra svarbiausia renginio dalis ar tai renginys su bėgimu - tarsi ir akcentuojamas bėgimas, bet pačia jam dėmesio skiriama mažiau nei pačiam renginiui.
Nors ir buvo suorganizuoti autobusai į šventę, bet šį kartą važiavau savo mašina. Ir tradiciškai tos pačios bėdos - arčiau niekas nebeleidžia privažiuoti, nors tuščių vietų ne viena ir ne dvi. Na bet tiek to - nesunku ir pasivaikščioti kiek.
Kaip ir pernai nors ir veikė išankstinė registracija, realiai ji niekam nereikalinga - tiesiog eini per oro uosto vartus ir gauni numerį. Niekas neklausia nei kas tu toks, ar tu registravaisi ir pan. Tiesa šiemet bent jau niekas nebestabdė ir leido apšilimą bėgti iki starto vietos lėktuvų kilimo taku - bent vienas pagerėjimas palyginus su pernai. Ir jei pernai apšilimo metu vėjas pūtė į nugarą, tai šiemet atvirkščiai - visas varžybinis bėgimas bus pavėjui.
Nubėgau iki starto vietos, pasimankštinau ir nieko nenusirengęs kaip visada stojau į startą. Tiksliau į minios pradžią, nes starto vieta buvo gerokai toliau. Bet niekas iš organizatorių nesistengė jų grąžinti atgal - jų tiesiog ten nebuvo. Na nebent laikytume jais sporto mokyklos trenerius, pačius dalyvius, kurie dar kažką bandė daryti, bet aišku jų niekas neklausė.
Na bet greitai buvo duotas ir startas - minia pajudėjo į priekį, iš karto išryškėjo ir lyderių grupė. Žinoma jie nuo manęs iš karto atitrūko, už nugaros irgi per daug arti nieko nebuvo, taigi vėl bėgimas ir kova daugiau su savimi bei 6-oji vieta. Net kontrolinio nepavyko normalaus pasidaryti, nes pasirodo vietoj 3000m išėjo tik apie 2850m.
Iš karto po finišo laukė savanoriai su proginiais suvenyrais, kuriems šiemet matyt pataupė - medžiaginiai raktų pakabukai palyginus su ankstesniais metais tikrai kukliau atrodė. Dar kiek pabėgiojau, bet nebesistumdžiau eilėse prie arbatos, bandelių ar košių. Kiek pažiūrėjau karinę ekspoziciją ir patraukiau namo.
Apskirtai renginys sustojo ar net pakrito žemyn kokybės prasme - bent jau man tai ir yra daugiau renginys, nei bėgimas. Aiškiai matosi, kad viską organizuoja ne sporto žmonės. Visiška betvarkė starto vietoje, kai ši pajudėjo į priekį apie 150 metrų. Daug triukšmo, reklamos renginiui, bet mažai dėmesio bėgimo organizavimo  kokybei. Nors aišku oficialiai renginys spaudoje kone idealus, daug dalyvių, nuotraukų ir pan. Ir sunku patikėti, kad ateityje kas  nors keisis ir gerės - jei organizatoriams viskas gerai ir dalyvių dar yra.

Komentarų nėra: