2020-05-13

Jezuitų bėgimas 2019

Būna savaitgalių, kai bėgimų Lietuvoje nors vežimu vežk. Toks pasitaikė ir birželio 1-2 dienomis, kai 6 bėgimo renginiai nusimatė. Dėl darbo grafiko atmečiau sekmadienio varžybas ir liko 4: trail bėgimas - ne visai mano skonio reikalas, ypač sezono metu, net ne visai bėgiminis ALFA RUN – VIRUSAS 2019, tradiciniai Olimpinės dienos renginiai ir Jezuitų bėgimas. Iš pradžių planavau vykti į Klaipėdą, net ir užsiregistravęs jau buvau mažiausiomis kainomis, bet paskui ,,išlindo" bėgimas Kaune. Kadangi Olimpinės dienos renginiai jau seniai man žinomas reikalas ir kiek net pabodęs, sugalvojau pabandyti Jezuitų bėgimą. Tuo labiau neaišku, ar jis kada nors bebus organizuojamas, nes  šį kartą proga išskirtinė - 500 metų jezuitams Lietuvoje. Kiek supratau iš pradžių lyg ir norėta didesnį renginį daryti su 10km ir 5km trasomis, bet paskui ,,nusileista" iki 5km ir 2,5km. O man 5km šiam savaitgaliui pats tas buvo - savotiškas kontrolinis ir užgreitėjimas prieš artėjantį po savaitės 10km Kauno maratone.
Nors ir neįskaitinis turas, bet kai organizatoriai tie patys ir tvarka ta pati. Registravausi internetu ir vietoje beliko numerį pasiimti. Trasa buvo paskelbta internete, bet iš jos sunkoka buvo susigaudyti - realiai pagal tuos brėžinius tokių kelių, takelių nėra Santakos parke, bet vietoje pakalbėjus su trasos sudarytoju ir matuotoju viskas žymiai aiškiau ir labai paprasta pasidarė. Startas stadione ir judama link pilies, kol pasiekus taką stipriai sukama link Santakos dviračių taku. Paskui nusileidimas skaldos - smėlio takeliu link santakos, kur prie posūkio 360 kampu laukia teisėjai ir atgal, bet jau link Vytauto bažnyčios pakrantės takeliais. Ten pakilus iki dviračių  tako (vėl 360 posūkis) juo bėgama visa kilpa ir sukama į stadioną. Ratas 2,5km ir kaip vėliau paaiškėjo tikrai tiek ir buvo - bene tiksliausiai išmatuota šiemet mano bėgta trasa varžybose.
Oras visai šiltas, dalyvių negausiai. Kiek supratau organizatoriai dėl to net atšaukė vieną rungtį ir prijungė prie labai artimos. Kartu 2,5km ir 5km startas, tai vaizdas dar visai nieko. Pagaliau ir startas - pajudėjau priekyje, bet gana gerai ,,patempė" 2,5km lyderis pirmą ratą. Dėl to nereikėjo pačiam ,,vesti", nors tempas ir nebuvo visai vienodas. Aišku ir trasa darė savo - tie aštrūs posūkiai, dangų pasikeitimai, pakilimas mušė iš ritmo. O antrasis ratas jau bėgimas visiškai vienam ir savęs pabandymui. Atbėgau 1-as, nors nei savijauta, nei tempas ne patys geriausi. Bet kaip kontrolinis bėgimas visai geras išėjo. Dar kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Juos įteikinėjo Jezuitų mokyklos direktorius, nors patys prizai standartiniai organizatorių: duonos gaminiai, proteinas, valiklis.
Apskritai varžybos gana tvarkingai ir gražiai suorganizuotos. Aišku kai dalyvių tiek mažai klaidoms vietos nedaug belieka. Bet kai tiek daug varžybų per tas dienas tokie ne itin žinomi bėgimai sunkiai ir pritraukia dalyvius pas save. Pati trasa labai tiksliai išmatuota, gerai pažymėta, savanorių irgi užteko kampuose. Bet visa laimė, kad tik 2 ratai - tokioje trasoje, mano požiūriu, bėgti daugiau jau būtų ne pats maloniausias reikalas vien dėl tų aštrių posūkių. Be to bėgant tarkim 4 ratus (10km) jau galėtų atsirasti problemų lenkiant lyderiams ratu varžovus, nes vietomis gana siaura trasa. Bet šiuo atveju tokių problemų neiškilo ir bėgimas paliko visai neblogą įspūdį, nors neaišku ar dar jis toks kitais metais ar čia tik jubiliejaus proga vienkartinis renginys.

Komentarų nėra: