2021-01-26

Pasvalio šventinis bėgimas 2019

Daugeliui bėgimo mėgėjų Pasvalys gerai pažįstamas miestas, tuo labiau kad paprastai čia organizuojamas ne vienas bėgimas. Pastaruoju metu vienas iš tokių vyksta per miesto šventę. Kaip ir pernai distancija kiek daugiau nei 10km, nors šiemet trasa kiek pakeista. Startinis mokestis gana nedidelis - 5 eurai ir registracija internetu. 

Kaip visada atvykau kiek anksčiau ir pasiėmiau numerį. Kiek apšilau ir atėjo starto laikas.Startas gana siauras, bet po to sekė trumpa atkarpa gatve, kol neprasidėjo Svalios parko takeliai. Išbėgus iš parko toliau jau sekė gatvių maršrutas: posūkis ir pakalnė, po kurio vėl sekė posūkis ir iki Poilsio parko, kur apsisukus aplink kuolelį vėl atgal ta pačia gatve ir tuo pačiu kalnu į viršų. Vėliau dar vienas posūkis ir įkalnė, po kurios sekė ilgoka atkarpa pėsčiųjų taku ir pasukus į kitą gatvę jau matėsi finišo tiesioji. Taip laukė 3 ratai.  Kaip ir pernai iš pat pradžių atsirado greitai pradėjusiųjų, bet gana greitai juos ,,susivalgėm". Po pirmo rato kelią rodęs dviratininkas sustojo ir teko pačiam jau bėgti. Kadangi tuo metu jau buvau priekyje, įbėgęs į Svalios parką vis tik ne ten nusukau - gerai, kad varžovai iš nugaros sušaukė. Taigi grįžau prie tos grupelės ir kurį laiką bėgau joje, kol vienu metu pagreitėjau ir atsiplėšiau nuo varžovų. Paskutiniąsiąs tiesiąsias dar visai netoli buvo varžovas, bet pavyko išlaikyti šį už nugaros ir finišuoti 1-am. Dar kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Po jų apsidžiaugiau, kad pavyko taip finišuoti, nes skirtumas tarp 1-os ir kitų prizinių vietų ne toks jau menkas: jei nugalėtojui teko išorinė baterija, medaus, puodelis, tai kitiems tik puodeliai. 

Apskritai bėgimas gana gerai organizuotas, trasa kiek specifinė, kiek kalnuotesnė nei pernai, bet ir daugiau posūkių. Tradiciškai gana kuklus, nors pirmos vietos apdovanojimai jau ne visai kuklūs. Gana tradicinis rudeninis bėgimas su savo ypatumais.

Komentarų nėra: