2021-01-26

Sportas visiems 2020

Tradiciškai šis renginys vyksta gegužės mėnesį, bet šiemet dėl viruso baimės nukeltas į rugsėjį. Planuose buvo prieš tai Baršausko bėgimas Kaune, bet jį atšaukė paskutinę savaitę, taigi Palanga atidarė rudens bėgimų sezoną. 

Nors laikas ir keitėsi, bet vieta, tvarką ir visa kita nesikeitė. Taigi užsiregistravau internetu, sumokėjau simbolinius 3 eurus ir pasiėmiau numerį. Kaip ruduo gana šilta, apšilau ir laukiau starto. Iš karto nubėgo lyderis, o aš likau antroje grupelėje, kuri po truputį byrėjo, kol galų gale likome trise. Ne visai tolygiai ,,vedė", o ir trasa posūkiai, kalnai pakalnės darė savo. Bet bent jau smagu ir įdomu buvo, kol tesėsi pušynai dviračių taku. Bet vienas varžovas palaipsniui taip ir nubėgo, o kitas pagreitėjo prieš pat ilgąją ir nuobodžiąją tiesiąją. Taigi visa ta tiesioji eilinį kartą turėjo žagsėti ir ne vien nuo mano keiksmų - nemaža dalis dalyvių ta atkarpa nesidžiaugia. Taip gana ramiai parbėgau 4-oje vietoje, o savo amžiaus grupėje 2-as. Aišku tikėjausi kiek geresnio laiko, bėgimo savijautos ir tuo pačiu vietos, bet bent jau matėsi progresas.

Dar kiek pabėgiojau ir sulaukiau apdovanojimų. Bendra įskaita čia neapdovanojama, o už 2-ąją savo amžiaus grupėje gavau medalį ir sausainių dėžutę.

Apskritai varžybos trradicinės ir nieko naujo palyginus su ankstesniais metais, tik pasikeitęs laikas dėl viruso baimių. Ramiai, tvarkingai ir gana kukliai - be triukšmo ir bereikalingos reklamos.

Komentarų nėra: