2021-04-23

Judėkime kartu 2020 Telšiuose

Kartais ir normaliu atveju būna, kad vieną savaitgalį organizuojamos keletas varžybų, o dabar dėl viruso kai kurie nukėlė savo varžybas, kiti atšaukė. Taigi teko prisiderinti prie esamos situacijos: tradiciškai tokiu metu važiuodavau į Nidą, bet šiemet bėgimas ten visiškai atšauktas. Iš pradžių buvo planuotas bėgimas ir Šiauliuose, bet taip kilnojo, kilnojo, kol galų galų taip ir iš viso nebesurengė. Bet pasirinkimas vis tiek didelis liko: perkeltas bėgimas Pasvalyje, tradicinis Telšiuose ir naujas Molėtuose, dar nekalbant apie kitą dieną vykstančius maratonus. 

Taigi teko rinktis: pirmiausiai atmečiau Molėtus, kadangi kiti du buvo gerokai arčiau. Pasvalys jau gana tradicinis ir išbandytas, nors šį kartą kiek supratau laukė man ne visai patinkanti trasa per stadioną. O Telšiai jau seniai viliojo ir dėl tiesiog turistinių motyvų ir dėl pačio bėgimo. Tuo labiau kad čia laukė 5km, visai geras variantas šiam pariodui paįvairinti bėgimus.

Keistai šiems laikams be startinio mokesčio, tiesiog su internetine registracija. Taigi užsiregistravau ir iš ryto nukeliavau į Telšius. Nors kelis kartus jau teko čia važiuoti, bet taip ir neperprantu šio miesto eismo - o dar beieškodamas starto vietos netyčia ir į būsimą bėgimo trasą įvažiavau. Bet paskui radau visai gerą ir kiek nuošalią stovėjimo aikštelę. Taigi pasiėmiau numerį atstovėjęs eilėje ir belaukdamas starto dar iš kolegų sulaukiau pasiūlymo sudalyvauti estafetėje. Taip ekspromtu sutikau, nors net nežinojau kas toje komandoje bus. 

Laukė kiek vingiuotas dviračių takelis palei Masčio ežerą, su apvalintais tiltais - gal ir gražu, bet vaikščioti, o tuo labiau bėgti visai ne kažką: tarsi į staigų kalną, o paskui nuo jo. Toliau laukė Zakso kalnas - gana aštrus pakilimas į jį, ratu aplink jį ir nusileidimas žolynais, po kurios sekė kalnuota dalis su aštriais posūkiais ir nusileidimas nuo kalno. Kiek ramybės ir netoli finišo dar vienas pakilimas, bei posūkiai ir nusileidimas. Rato ilgis apie 2,5km, taigi laukė 2 ratai - visa laimė, nes pernai buvo 10km (4 ratai) ir tokia trasa mušanti iš ritmo ir ne pati lengviausia, nors ir gana įdomi bei graži.

Po truputį atėjo laikas ir apšilti, nors oras toks specifinis - lyg ir šilta, nors vėjas prie ežero visai stiprokas darėsi. Taigi stojom į startą, nors ir labai siaurą. Pavyko pusėtinai startuoti, bet pradžia sunki - sunkiai laikiausi už savo varžovo nugaros pirmus km, bet nusileidus nuo kalno kiek ,,pramušo" ir pavyko pabėgti kiek į priekį.Tiesa priekyje vienas varžovas jau gana toli buvo ir dar tolo. Antrą ratą dar atkentėjau pirmąją pusę trasos prieš vėją, visą kalno etapą ir po to jau ramiau buvo, nes niekas taip ir nebeprisivijo, o likusi dalis gana rami likusi. Taip pavyko finišuoti 2-am, nors laikas ne pats geriausias, kaip ir savijauta. 

Dar kiek pabėgiojau ir greitai atėjo estafetės laikas - tie patys 2,5km, tik padalinti 5 žmonėms, iš kurių pirmas moteriai ar vaikui. Teko 3-iasis etapas - ratas ant Zakso kalno ir nusileidimas nuo jo. Nukeliavau iki etapo pradžios, po to atėjo ir organizatoriai. Sulaukiau ir savo eilės - mano komandos narys atbėgo antrasis, perėmiau lazdelę ir pasileidau į trasą. Nepilni 500 metrų, seniai tiek trumpai ir tiek greitai nebėgau, kojos, plaučiai prisiminė ir tokį darbą, bet priekyje esantis varžovas gana greitai artėjo. Tiesa per žolės etapą vėl kiek nutolo, o pačiam pribėgus lazdelės perdavimo vietą kiek pasimečiau, nes neradau savo komandos nario. Tik staiga girdžiu ,,tai gal duosi pagaliau?" Padaviau lazdelę, nors net nežinojau kam. Kaip paaiškėjo vėliau, susikeitė etapais kolegos, o būtent šio nepažinojau ir net nežinojau kam reikės perduoti. Galutiniame rezultate taip ir likome antroje vietoje, ne tiek jau ir daug pralaimėję pirmajai. 

Dar sykį kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Medalis, sausainiai, proteinas už asmeninę įskaitą bei medalis su skruzdėlynu už estafetę. Kadangi komandai vienas skruzdėlynas, tai visi draugiškai po apdovanojimų ir sunaikinome jį aptardami varžybas ir šiaip kalbėdami. 

Apskritai varžybos gana įdomios - vien dėl savo gražios vietos, trasos (nors ir sudėtingos bėgti ir ne pačios greičiausios). O ir šiaip gana gerai organizuotos, nors keistoka, kai 5km dalyviai negavo atminimo medalių, nes pasirodo jų nebeliko, po tautos bėgimo.. Aišku man asmeniškai tai ne itin svarbu, bet nemažai daliai bėgimų prisiminimui tai visai svarbu. Šiaip visai smagios varžybos, nieko prieš ir kitą kartą čia sudalyvauti.

Komentarų nėra: