2013-10-27

Graužikai - Kelmė 2013

Vienas iš tradicinių ir gana senų bėgimų Lietuvoje, tiesa pastaraisiais metais gerokai sunykęs vyko ir šį rudenį. Tradiciškai ir šį kartą čia sudalyvavau - nuo pat 1997 nė karto dar nepraleidau šio bėgimo, nors keitėsi ir nuotoliai, tvarka, nors pagrindinė trasa liko ta pati.
Atvažiavome kiek anksčiau šį kartą - visai netoli važiuoti. Užsiregistravom, per daug nebuvo problemų - dalyvių gausa bėgimas nepasižymėjo, iš viso 8,2km (ar 8km? - startas ir finišas visada ten pat, bet nuostatuose distancija kinta) pasiryžo įveikti 52 bėgikai. Iš esmės didžioji dauguma dalyvių vietiniai, jauniai, jaunimas - gana keistokas organizavimas ta prasme, kad tėra tik 3 amžiaus grupės (14-15m, 16-17m ir virš 18m) ir visi bėga 8km.Nprs prisiminus savo patirtį 12 metų jau esu bėgęs 8,2km per varžybas, 13-os - 11,1km, tiesa kartą ar du metuose tiek ir tebėgdavau per varžybas. Būtų kvaila tokio amžiaus koncentruotis į specialų pasiruošimą tokioms distancijoms, bet kartais gal ir praverstų ir tokie bėgimai paruošiamuoju periodu. Bet šiuolaikiniam jaunimui labai jau baisiai atrodo prabėgti tiek km...
Nors į starto vietą turėjo išvežti 12,30, bet kiek anksčiau išvežė. Vietoje pasidarėm trumpą apšilimą ir į startą. Oras grynai rudeniškas, apsiniaukę, vėjas, paskutinius km ir lietus pasirodė. Iš pradžių šoninis pavėjui, paskutiniai km ir prieš vėją, Trasa man jau puikiai pažįstama, kalnai ir posūkiai aiškūs.
O pats bėgimas Drevernos kopija - visą laiką vedžiau, bandžiau atkabinti, bet vėl finiše stebėjau varžovo nugarą, bet šį kartą per daug ir nebesistengiau finiše - šiaip ar taip varžovas ne mano amžiaus grupėje.
Po finišo kiekvienam dalyviui medalis, pasivaišinom organizatorių karšta arbata ir kiek pabėgioję vos spėjom persirengti ir prasidėjo apdovanojimas: pirma vieta taurė, medalis ir diplomas, prizininkai medaliai ir diplomai, absoliutiems nugalėtojams dar šakočiai.
Apskritai varžybos daug kuo primena prieš savaitę vykusį bėgimą Drevernoje: gana trumpa distancija (6,2km ir 8,2km), abu renginiai skirti paskendusiems žmonėms atminti (nors Kelmėje to nebeliko bėgimo pavadinime), panašūs apdovanojimai (Dreverna tik išskyrė amžiaus grupių nugalėtojus piniginiais prizais), dalyvių dauguma aplinkinių kaimų gyventojai, trasa bent man įdomesnė Kelmėje.
Trumpai sakant Kelmės bėgime nieko naujo - tradicinė trasa, tradicinis sutikimas, tradicinis bėgimas.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kur sekants startas bus? :)

krijus rašė...

Kol kas sezono pabaigos nuotaikos, lapkritį tikriausiai niekur nestartuosiu, galbūt gruodį į Kauno kalėdinį dar nuvyksiu.
O kitiems metams konkrečiai planuosiu (ir derinsiu prie savo darbo grafiko), kai matysiu varžybų kalendorių, nors preliminariai jau sudėliotos galimos varžybos :)