2016-07-02

Kauno maratonas 2016

Dar santykinai jaunas bėgimo renginys, bet jau gerai užsirekomendavęs. Šiėmet taip pat atsirado galimybė jame sudalyvauti, tuo labiau kad ir nemokamą registraciją pavyko laimėti loterijoje per A. Vietrino bėgimą. Kurį laiką dar svarsčiau kokią rungtį pasirinkti: aišku maratoną ir 1/2 maratono atnečiau gana greitai - iš po žiemos traumų dar tikrai per mažas kilometražas tinkamai subėgti. Įdomumo dėlei sugalvojau prabėgti šį kartą 5km - nesinorėjo per karščius per daug kankintis, tuo labiau kad didelių tikslų sau šiemet nekėliau.
Atvykau į starto vietą kiek anksčiau - tikėjausi, kad bus dalyvių eilės prie numerių kai tiek dalyvių, bet maloniai nustebau, bet labai greitai atsiėmiau numerį. Tuo metu kaip tik scenoje koncertavo pastaraisiais metais išgarsėję Antikvariniai Kašpirovskio dantys, tai nueklaivau pasisemti geros energijos iki apšilimo.
Oras ne tokskarštas kaip pernai, bet vėsu taip pat nebuvo - kiek pabėgiojau ir stojau prie starto linijos. Priešingai nei ankstesniais metais šiemet ir šioje rungtyje susirinko pakankamai nemažai pajėgių bėgikų. Kaip ir tikėjausi po starto visi greitai pasileido į priekį. Na bent jau man greitai, kai seniai tokiais greičiais nebėgiojau. Stengiausi neatsilikti per daug nuo priekyje bėgančiųjų, bet maždaug pusiaukelėje pamačiau, kad prizininkų trejetukas jau per toli, jog galėčiau kovoti su jais. Ir kone iš karto įsijungė ,,saugus" režimas - nusprendžiau ramiai pabaigti distanciją: šiaip ar taip būti 4-u ar 57-u jau jokio skirtumo. Ramiai laikiau priekyje tolygų atstumą ir taip ramiai tikėjausi finišuoti. Jau ir vos ne rankas pakelti fotografams susiruošiau, kai likus keliems metrams iki finišo dar vienas varžovas pralėkė pro šoną ir galų gale finišavau 8-oje vietoje. Savotiškos nuotaikos po varžybų: lyg ir prabėgau kiek planavau, bet kažkaip po finišo 10km užsinorėjo - labai jau greitai viskas baigėsi, o ir savęs visiškai neišspaudžiau.
Po finišo gavau kokybišką dalyvio medalį, dalyvio maišelį su daugybe visa ko, kiti dalino vandenį ir bealkoholinį alų. Dar kiek pabėgiojau ramiai ir pažiūrėjau 10km bėgimą.
Apskritai varžybos tikriausiai vienos iš geriausių Lietuvoje: tinkamos trasos rezultatams maratonui ir 1/2 maratono, savotiškai įdomios trumpųjų distancijų trasos (nors man asmeniškai per grindinį visada kančia bėgti, o siekiantys ,,asmeninių" turėtų nusivilti - trasos kiek trumpesnės nei turėtų būti), puiki organizacija, dar geresnė nuotaika ir apskritai daroma šventė bėgikams.

Komentarų nėra: