2016-07-13

Vaškai - Velniakalnis - Vaškai 2016

Ne taip seniai jau buvau šiame bėgime dalyvavęs, todėl žinojau ko laukti. Savotiškai įdomiau išbandyti naujas trasas, bet tą dieną niekur kitur nei Lietuvoje, nei Latvijoje nebuvo varžybų, taigi keliavau čia.
Užsiregistravau internetu iš anksto ir ryte atvykęs į varžybų vietą atsiėmiau starto numerį. Oras nusimatė vasariškai karštas, todėl iki apšilimo dar paieškojau pavėsio.
Dalyvių kaip ir anksčiau negausiai, nors keletas stipresnių varžovų taip pat atvyko. Iš pat starto vienas jų šovė į priekį, bet po poros km mūsų grupelė šį ,,susivalgė" ir tuo pačiu ,,atkabino". Trasa pirmyn atgal: keletas šimtų metrų asfalto per gyvenvietę, dar per sodybą tikriausiai pats savininkas susidrėkinęs vieškelį, kad taip nedulkėtų, o toliau gana sausas žvyrkelis. Šiek tiek pavingiavimo, posūkis, pakilimas prieš Velniakalnį ir atgal tuo pačiu keliu. Oras ne juokais įkaito - jei į priekį dar priešinis vėjas gaivino, atgal jau tikras karštis pasijuto. Netoli pusiaukelės jau dviese belikom, o dar po poros km kiek pagreitėjau ir finišavau pirmas.
Po finišo radau vandens - priešingai nei prieš pora metų, kai limonadas buvo. Dar kiek pabėgiojau, apsiprausiau seniūnijos tualeto kriauklėje ir laukiau apdovanojimų. Tradiciškai čia medaliai ir diplomai, tiesa šį kartą vietoje dar ir įlaminuoti.
Apskritai tokios ramios, gana tvarkingos, nors ir negausios dalyviu kiekiu varžybos. Jokio startinio mokesčio, daugeliu atžvilgiu minimalistinės, kažin ar daugiau į kažką ateityje ir pretenduojančios - yra kaip yra ir kažin ar kas keisis ateityje.

Komentarų nėra: