2016-07-02

Žaliaisiais Dzūkijos takais 2016

Vienas iš seniausių bėgimų Lietuvoje, vykstantis Dzūkijos sostinėje. Gana seniai jau buvau dalyvavęs jame, bet pasitaikė proga ir šiemet ten nuvykau. Prisiminiau, kad ten nuotolį sudaro 6 ratai po 1,5km, bėgimas vyksta parkelyje gana siaurais asfaltuotais takeliais. Prisiminiau ir tiltą, bei po jo sekantį kalnelį ir nuokalnę aplink apleistą pastatą.
Nuvažiavome kiek anksčiau iki starto vietos ir atsiėmėme numerius, sumokėję startinį mokestį 3 eurus ir čipus. Įvertinus pastarąjį faktą tai kone pigiausias bėgimas su čipais Lietuvoje.
Oras dar ne pats karščiausias, bet po vėsesnių orų mažai nepasirodė. Apšilau ir stojau į startą, kuris šį kartą kitoje vietoje, nei prieš 7 metus. Iš karto po starto gana nemažą tempą ėmė diktuoti vienas iš varžovų - kiek paleidau jį, o kiti iš karto irgi ,,neužsikabino". Dar pora šiokių tokių rokiruočių rikiuotėje ir pabėgusysis ,,pagautas" ir atsiliko, toliau tęsėme bėgimą dviese, kol likus ne tiek jau daug iki finišo atsiplėšiau nuo jo. Bet netikėtai iš nugaros dar prisivijo vienas varžovas ir nulėkė paskutiniąja ilgesne tiesiąja į finišą. Per daug ir nebegreitėjau - greitai ,,primečiau", kad ir klubui taškai tiepatys, ir amžiaus grupė ne ta. Taigi po gana intensyvių ir su nemažai įvykių varžybų atbėgau 2-oje vietoje.
Dar kiek pabėgiojau ir pradėjau laukti apdovanojimų, kurie šį kartą vėlavo iš esmės tikslinant čipų parodymus. Keista tradicija tampa situacija, kai čipai ne padeda operatyvumui, o jam trukdo. Kartais kai tiek mažai dalyvių atrodo, kad net patyrę teisėjai greičiau be jokių čipų apsisuktų.
Bet pagaliau sulaukėm apdovanojimų: prizininkams mini taurės, diplomai, medaliai ir dovanų maišeliai, o nugalėtojams diplomai, medaliai ir taurės. Taip keistokai, kai prizininkai gauna daugiau nei nugalėjai, na bet visko pasitaiko. Absoliutūs nugalėtojai dar ir masažą gavo.
Apskritai varžybos gana kuklios tiek savo dalyvių skaičiumi, tiek kitais aspektais. Jei ne čipai, galbūt ir visai nemokamos būtų - o šiuo atveju, kai tiek dalyvių jų ne itin ir reikėjo. Pati trasa viena iš įdomesnių, nors 6 ratai ir duoda kiek nuobodumo, tiesa didesniam dalyvių kiekiui labai sunkiai pritaikoma: jau dabar gana greitai prasidėjo lenkimai ratu, o ir siauruose takeliuose daug žmonių ,,nesukiši". Gal dėl to per daug ir nesistengiama tobulinti, reklamuoti ir plėtoti šį bėgimą, nes per tuos 7 metus, kai bėgau prieš tai čia, praktiškai niekas ir nepasikeitė.

Komentarų nėra: