2016-07-13

Kauno naktinis bėgimas 2016

Iš tikro visai neplanavau čia dalyvauti - atvykau pasisvečiuoti ir sako, kad kaip tik šiandien kažkoks bėgimas prie pilies. Pažiūrėjau facebook'e kas ir kaip - matėsi iš nuostatų, kad ne itin rimti orgnizatoriai, bet kodėl gi nepajudėjus ta proga.
Atvykom po 21 prie pilies - mašinų pastatyti problemos, nes Kauno pilies prieigose koncertas, žmonių daugybė. Bet radom tarp jų ir registracijos vietą. Eilė judėjo labai jau greitai - pasirodo registruojant terašė vardą, padavė numerį ir šviečiančią apyrankę. Startinis mokestis - pagal galimybes, labdaros bėgimas.
Dar kiek apšilau, nors labai rimtai ir neplanavau bėgti - tiesiog daugiau sudalyvauti. Stojom prie starto linijos, savo žodį tarė ir organizatoriai. Tradiciškai ,,džiaugiamės, kad susirinkot" ir pan., o paskui prasidėjo įdomesnės kalbos, maždaug ,,mes tikėjomės, kad čia susirinks koks 10 dalyvių ir kartu lengvai nubėgsim iki finišo, bet kadangi jūsų tiek daug, tai leisim grupėmis po 100 kas 10 minučių". Kadangi dalyvių beveik 300, tai trys grupės susidarė ir patekau į antrąją.
Na ką pirmieji išbėgo, po to ir manąją grupę paleido. Startas visai greitas, tuo labiau kad iš karto gana stati pakalnė, dėl ko kai kurie netoli virtimo buvo. Nors labai rimtai ir nebėgau, bet treniruotę vis tik nusprendžiau pasidaryti, tuo labiau kad po kokio pusės kilometro vienas likau. Dar kažkiek pamanevravau tarp žmonių Santakos parke, nusileidau prie Vytauto bažnyčios į krantinę ir taip iki finišo. Bet gerai, kad pažiūrėjau kokia trasa, nes nieko iš organizatorių nesimatė pakeliui.
Parbėgau, dar kiek pabėgiojau ir išvažiavau - kažkaip nieko ir nebesitikėjau, nors nuostatuose ir buvo numatyti apdovanojimai. Pasirodo nuojauta neapgavo - laikus užfiksavo tik pirmo bėgimo ir tik pirmų 32 dalyvių.
Po kelių dienų oficialioje spaudoje ,,renginys praėjo sklandžiai", nors savo facebook paskyroje patys pripažino, kad ,,pirmas blynas buvo kiek prisvilęs". Na galės kitam renginiui pateisinti savo organizacijos vardą.
Apskritai visai gera idėja, nors vykdymas ir ,,pašlubavo". Puikus oras, gera nuotaika aplinkui, daug dalyvių - puiki proga išbandyti save daugeliui tiesiog bėgiojančių. Lauksim kitų renginių, galbūt patobulės ir organizacija, nors su tokiais srautais nieko keisto, kad kyla problemų, ypač kai už tai atsakingi su sportu ne itin susiję asmenys.

Komentarų nėra: